назад
06.04.17

Працівникам освіти розповіли про можливості захисту своїх прав за допомогою адвокатів системи безоплатної правової допомоги

30032017novoselivka

 

 «Нам всім потрібно виховувати у молодого підростаючого покоління нетерпимість до порушень закону, оскільки нам необхідне сильне покоління задля зміцнення та розвитку нашої правової держави. Для цього ми маємо проводити постійну та систематичну роботу з підвищення правової обізнаності школярів незалежно від нашого фаху та спеціалізації», – з такими словами під час семінару 30 березня 2017 року звернулась до педагогічного колективу та технічного персоналу Новоселівської ЗОШ Полтавського району Тетяна Ражик, начальник відділу правопросвітництва Першого полтавського МЦ з надання БВПД.

В ході проведення семінару Тетяна Ражик повідомила про зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу, які відбулись на початку цього року, повідомила про право кожного на безоплатну первинну правову допомогу, а також перелічила ті категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в цивільних та адміністративних справах. В зв’язку із наявністю питань у присутніх, додатково було роз’яснено про право на безоплатну вторинну правову допомогу в кримінальних провадженнях, при адміністративних арештах і т. ін.

Під час семінару з присутніми було детально обговорено гостру необхідність проведення відповідної роз`яснюючої роботи з учнями Новоселівської школи та зосереджено увагу присутніх на проблематиці, яка виникає під час проведення такої роботи.

По закінченню семінару, в присутніх виникло чимало питань, на які кожен отримав компетентну відповідь фахівця Першого полтавського МЦ з надання БВПД.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.