назад

Працівникам швейної індустрії розповіли про право на правову допомогу та захист

2017 05 16R416 травня 2017 року керівництвом системи безоплатної правової допомоги краю проведено інформаційну бесіду з колективом Публічного акціонерного товариства «Трикотажна фірма «Арніка» (м. Чернівці, вул. Прутська, 6).

Інформування серед працівників фірми провели директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та заступник директора Світлана Штефанчук.

2017 05 16R5Загалом інформаційну кампанію було проведено у трьох виробничих цехах фірми, де працює близько 150 осіб.

Під час бесіди з працівниками фірми представники системи безоплатної правової допомоги краю розповіли про основні державні гарантії щодо правової допомоги та захисту громадян. Зокрема, йшлося про конституційне визначення права громадян на правову допомогу, сприяння держави у реалізації права отримати таку правову допомогу безоплатно, функціонування системи безоплатної правової допомоги тощо.

Так, Аркадій Мунтяну розповів працівникам фірми про те, що являє собою безоплатна правова допомога, які різновиди цієї правової допомоги визначено в законодавстві України та які правові послуги вони включають, поінформував про суб’єктів, які мають право на отримання такої правоовї допомоги та суб’єктів, які є її надавачами.

2017 05 16R6Про те, якою є система безоплатної правової допомоги в регіоні, як фахівці цієї системи забезпечують правове обслуговування мешканців області, конкретні приклади успішної практики надання безоплатної правової допомоги у кримінальних, адміністративних та цивільних справах, розповіла Світлана Штефанчук.

Важливо, що працівники фірми з цікавістю поставилися до такої інформаційної бесіди, активно долучалися до обговорення, озвучували питання, що є проблемними для них (оформлення спадкових прав, оподаткування спадщини, приватизація житла тощо) та запропонували проводити подібні заходи частіше. Саме з цією метою керівництвом Регіонального центру було проведено робочі перемовини з директором фірми Тетяною Козловою щодо подальшої організації на базі фірми виїзних консультувань, за участі фахівців системи безоплатної правової допомоги краю.

Довідково! Трикотажна фірма “АРНІКА” заснована у 1994 році та відроджена в 2005 році. У співпраці з Triumph International AG фірма перетворилась на сучасного виробника жіночої білизни. Робітники підприємства утримують високий стандарт якості у галузі. Сьогодні Арніка виробляє натільну білизну та трикотажний одяг на кожен день. Підприємство виконує операції з крою, пошиття та пакування виробів.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).