назад
29.01.16

Працівниками Чернігівського місцевого центру здійснено робочий виїзд до смт Ріпки та смт Замглай Ріпкинського району

P101021626 січня 2016 року директором Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимиром Бобруйком та начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Юлією Бойко здійснено робочий виїзд до смт Ріпки та смт Замглай Чернігівської області.
Під час робочого візиту були проведені робочі зустрічі: з новопризначеним головою Ріпкинської районної ради Романом Шупелєм, з головою Ріпкинської районної адміністрації Борисом Мелашенком, начальником Управління соціального захисту населення Ріпкинської районної державної адміністрації Ігорем Гоголєм, директором Ріпкинського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Віталієм Крутченком, начальником Служби у справах дітей Ріпкинської районної державної адміністрації Валентиною Савенко, редактором Ріпкинської районної газети ”Життя Полісся” Надією Шопською, головою Замглайської селищної ради Олександром Красківським, директором Замглайського дитячого будинку-інтернату Сергієм Могильним, директором Державного професійно-технічного навчального закладу “Замглайське аграрне професійно-технічне училище” Аллою Костриковою.

По завершенню робочих зустрічей залишались флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
З головою Ріпкинської районної ради обговорювалось питання можливості виділення коштів за кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів “Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів”, яке піднімалось під час першого візиту до голови Ріпкинської районної ради у жовтні 2015 року. Роман Шупель виразив готовність до винесення питання про затвердження Програми безоплатної правової допомоги населенню на розгляд сесії ради найближчим часом.
З редактором Ріпкинської районної газети ”Життя Полісся” Надією Шопською були обговорені питання щодо подальшої співпраці та домовлено про опублікування статті “Як і кому можна отримати безоплатного адвоката для захисту своїх порушених прав” в останньому номері газети.
Під час спілкування з головою Замглайської селищної ради Олександром Красківським було надано інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу, звернуто увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Під час робочої зустрічі з директором Замглайського дитячого будинку-інтернату Сергієм Могильним та з директором Державного професійно-технічного навчального закладу “Замглайське аграрне професійно-технічне училище” Аллою Костриковою було надано інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу, звернуто увагу на право дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснено порядок його реалізації, ознайомлено з порядком подання та порядком розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо обговорювались питання особливостей подачі та розгляду звернень від зазначених осіб.
Результатом робочих зустрічей є домовленість з керівниками вищезазначених установ про співпрацю та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Також під час робочого візиту були проведені три прийоми населення смт Ріпки та смт Замглай в приміщеннях Ріпкинської районної державної адміністрації, Служби у справах дітей та Замглайського дитячого будинку-інтернату.
За отриманням правової допомоги звернулось четверо громадян, яким було надано п’ять консультацій з сімейних питань, питань соціального забезпечення та інших цивільних питань.
Відвідувачам залишались буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» та флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.P1010200P1010203P1010205P1010212P1010220P1010226P1010228P1010229