назад
24.04.18

Працівниками Жашківського бюро правової допомоги проведено правову годину для студентів аграрно-технологічного професійного ліцею

zhaszkivЗлочинність неповнолітніх завжди була і залишається однією з найбільш актуальних соціально-правових проблем нашого суспільства.

20 квітня 2018 року з метою попередження дитячої злочинності працівники Жашківського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД, спільно зі спеціалістами Жашківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану та інспектором Жашківського районного сектору з питань пробації, провели лекцію для студентів Жашківського аграрно-технологічного професійного ліцею.

Обговорено чинники та передумови, які можуть негативно вплинути на подальший розвиток неповнолітньої особи, як особистості, та спричинити ведення асоціального способу життя. Слухачів поінформовано про негативні наслідки вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та наркотичних речовин. Окрему увагу приділено кримінальній відповідальності неповнолітніх, у т.ч. за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Також студенти цікавились питаннями сімейного права: реєстрації та розірвання шлюбу. Присутнім надано вичерпні відповіді. Повідомлено, що ще у 2012 році сімейне законодавство було приведено у відповідність до деяких міжнародних норм, зокрема, внесено зміни до ст. 22 Сімейного кодексу України в частині збільшення шлюбного віку. Наразі він однаковий, як для чоловіків так і для жінок та становить 18 років.