назад
07.12.17

Працівники Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступили на Чернігівському обласному радіо

IMG 410d59de44a6ab7b83f7e29ac8f61378 V7 грудня 2017 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Оксана Мурашко виступили на Чернігівському обласному радіо.

Володимир Бобруйко дав інтерв’ю на тему: «Способи захисту прав людини».
В ході бесіди, директор Чернігівського МЦ з надання БВПД зазначив, які існують способи захисту прав людини.

Так, найбільш ефективним і найпоширенішим способом захисту прав і свобод людини є судовий захист. Потреба у судовому захисті закономірно випливає з ускладнення характеру структури економічних відносин, зростанні конфліктності і соціальних протиріч у суспільному житті. Людина використовує всі можливі способи захисту своїх прав, зокрема звертається письмово до органу державної влади, але права не поновлюються і особа змушена звертатись до суду.

Володимир Бобруйко розповів про види правових послуг, які включає безоплатна первинна правова допомога та про суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Окремо директор Центру зазначив, які документи необхідно подати для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.IMG f0cd99f55853b1ebde3ccb3d16e5aba0 V

Також, цього дня Оксана Мурашко дала інтерв’ю на тему: «Пільги та гарантії для людей з особливими потребами».

Так, в Україні люди з особливими потребами відносяться до категорій осіб, які потребують додаткових гарантій і підтримки з боку держави.
Соціальний захист людей з особливими потребами є складовою діяльністю держави нарівні з іншими громадянами та полягає у :
-наданні пенсії, державної допомоги
-компенсаційних та інших виплат
-пільг
-соціальних послуг
-здійсненні реабілітаційних заходів
-встановленні опіки (піклування) або забезпеченні стороннього догляду.

Працівниця Центру розповіла про основні пільги, які передбачені для людей з особливими потребами, підстави для отриманняпільг.

Окремо звернула увагу на пільги для дітей з особливими потребами, а також на державну грошову допомогу, яка призначається особам з інвалідністю.

За правовою допомогою звертайтесь до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а, тел: (0462) 77-51-68.Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.