назад
14.09.17

Працівники Диканського бюро правової допомоги продовжують активну правопросвітницьку роботу

13092017lektsiaschkoladuk

13 вересня 2017 року головний спеціаліст Диканського бюро правової допомоги Людмила Маценко провела лекцію для учнів 5-9 класів Байрацької загальноосвітньої школи I-II ступенів Диканської районної ради Полтавської області на тему: «Права людини та механізми їх захисту», метою якої є підвищення рівня правової поінформованості школярів.

У ході лекції фахівець бюро розповіла дітям про історію виникнення прав людини, механізми їх захисту на рівні нашої держави і на міжнародній арені, а також про основні національні та міжнародні нормативно-правові акти, в яких вони закріплені. Учням було наведено конкретні випадки порушення основоположних прав і свобод людини і громадянина, а також зазначено про види відповідальності, яка може наставати у такому разі.

Людмила Маценко також відповіла на численні запитання школярів з правової тематики  і  на завершення розповіла про право кожної особи на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації та систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Крім цього, працівник бюро провела робочу зустріч з директором Байрацької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Диканської районної ради Полтавської області Любов’ю Чуб, у ході якої домовилися про подальшу активну співпрацю у сфері підвищення рівня правової освіченості учнів школи.

Також цього дня, начальник Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник надав адресну правову допомогу місцевому мешканцю, який є інвалідом 3 групи та не може самостійно пересуватися. Зокрема, громадянину було надано юридичну консультацію з питання визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Нагадуємо, що кожен може реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).