назад

Працівники Глухівського бюро правової допомоги консультували вимушених переселенців

Працівники Глухівського бюро правової допомоги надавали правові консультації внутрішньо переміщеними  особам та ознайомили населення м. Глухова з порядком роботи бюро правової допомоги, порядком надання безоплатної правової допомоги переселенцям та особливостями реєстрації  громадських формувань через фронт-офіси.

08 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Богданом Балицьким в приміщенні Глухівської районної ради було проведено прийом для внутрішньо переміщених осіб.

До працівника звернувся громадянин, якому було надано консультації та роз’яснення чинного законодавства. Чоловік, який приїхав з м. Брянка Луганської області, повідомив, що на даний час проживає в с. Дунаєць Глухівського району зі своєю матір’ю. У ході прийому чоловік розповів, що з вересня 2014 року Дунаєцька сільська рада за домовленістью з власником надала будинок по вул. Старченківська, 23 для проживання як внутрішньо переміщеній особі, але прописатися в цьому будинку він не може, тому що не має права власності на нього. Через деякий час зателефонував власник будинку та повідомив про те, що може продати будинок, але потрібні гроші для переоформлення права власності. 27 вересня 2014 року чоловік під розписку передав йому гроші в сумі 5000 тис. гривень, але підтверджуючих документів мого права на будинок до сьогодні так і не отримав.

Працівником  бюро правової допомоги  було рекомендовано звернутися за допомогою з заявою до працівників поліції та працівників прокуратури про вчинення злочину та притягнення до кримінальної відповідальності власника будинку.

Цього ж дня Богдан Балицький розповів населенню м. Глухів, як працює Глухівське бюро правової допомоги, яким чином внутрішньо переміщені особи можуть отримати правову допомогу в установі та як можна зареєструвати громадську організацію через фронт-офіс (місцевий центр з надання БВПД).