назад

Працівники Коростенського місцевого центру та бюро правової допомоги проводять лекції для людей з обмеженими можливостями

14.11.2016 - leksia 3Основним законом України із соціального захисту інвалідів є Закон «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 12 березня 1991 р. № 875-12. Цей Закон визначає основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантує їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість інвалідам вести повноцінний спосіб життя. Про це власне й розповідали працівники Коростенського місцевого центру та бюро правової допомоги під час лекцій для людей з обмеженими можливостями.

7 листопада в Народицькому відділенні Овруцького центру зайнятості головний спеціаліст Народицького бюро Ірина Завацька провела лекцію для людей з обмеженими можливостями на тему: «Соціальний захист інвалідів».

«Соціальний захист інвалідів з боку держави полягає у наданні грошової допомоги, засобів пересування, протезування, орієнтації і сприйняття інформації, пристосованого житла, у встановленні опіки або стороннього догляду, а також пристосуванні забудови населених пунктів, громадського транспорту, засобів комунікацій і зв’язку до особливостей інвалідів», – відмітила у своєму виступі спеціаліст Народицького бюро.

9 листопада у приміщенні Коростенського міського центру зайнятості працівники Коростенського місцевого центру з надання БВПД прочитали лекцію для людей з обмеженими можливостями на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги».

Для початку інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко детально зупинилася на роботі та результатах Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з яких відділів складається центр, його місце знаходження та графік роботи, а також міста та райони, в яких функціонують бюро.

14.11.2016 - leksia 1 14.11.2016 - leksia 2

Згодом, з метою реалізації й захисту прав людей з інвалідністю присутнім розповіли про основні теоретичні та практичні аспекти законодавства. Інтегратор Оксана Сергієнко роз’яснила, що згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу» інваліди, які отримують пенсію або допомогу, яка призначається замість пенсії у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб мають право на безкоштовну вторинну правову допомогу зокрема, на: захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів у судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складання документів процесуального характеру.

Громадяни мали можливість отримати відповіді на питання, які виникали у ході виступу та після завершення заходу. Наприкінці заходу присутнім роздали інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів.