назад

Працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційний флешмоб до Дня Незалежності України

den nesalezhnosti 123 серпня 2017 року з нагоди Дня державного прапора України та Дня Незалежності України команда Котовського місцевого центру з надання БВПД спільно з представниками Подільського МРВ з питань пробації Інгою Качковською та Ларисою Кучеренко, представницею від громадського руху громадської організації “Віра, Надія, Любов” Жанною Левицькою долучилися до проведення загальноміських заходів з відзначення державних свят. По завершенні  провели публічну акцію — інформаційний флешмоб.

Під час акції юристи та громадські активісти інформували жителів та гостей м. Подільська і району про те, що державою гарантується кожному громадянину захист його правсвобод та законних інтересів. Здобувши незалежність  у 1991 році, Україна зробила перший крок на шляху до ствердження демократичності, верховенства права. В Конституції України правам і свободам людини і громадянина присвячено  окремий розділ.

З моменту здобуття незалежності змінились і головні напрямки розвитку країни. Україна почала підвищувати свій авторитет у міжнародному співтоваристві, будувати правову державу, створювати суспільство свідомих громадян. З року в рік Україна міцнішає, переборює проблеми, успадковані минулим, а також гострими проблемами сучасності. 

Працівники Котовського місцевого центру інформували жителів міста про створення в незалежній Україні системи безоплатної правової допомоги, яка забезпечує людям рівний доступ до правосуддя та сприяє утвердженню верховенства права.

Починаючи з  2013 року із запровадженням системи безоплатної правової допомоги було розпочато практику публічного захисту підозрюваних і обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень.  А вже з 2015 року — надання безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Всі бажаючі могли отримати буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу та можливістю її отримання  в Котовському місцевому центрі з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а, телефон: 3-07-34.

Під час акції подільчани та гості міста отримали інформаційні буклети з соціально-правових питань, які визначені на основі аналізу звернень за наданням безоплатної правової допомоги та є відображенням реальних правових потреб жителів територіальних громад: Безоплатна правова допомога в Україні”, “Твої права – твій захист: правові орієнтири для кожної дитини”; Умови призначення і виплати допомоги при народженні дитини”; “Поновлення на роботі незаконно звільненого працівника”; “Стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати”; “Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності”.

Самим маленьким учасникам урочистих святкових заходів директор центру Сергій Мерзляков подарував казку-розмальовку “Історія про Хвостика та квіточку”, надану Котовському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги партнерами центру Міжнародною правозахисною громадською організацією “La-Strada Ukraine”.

den nesalezhnosti 1

den nesalezhnosti 2

den nesalezhnosti 4

den nesalezhnosti 6

den nesalezhnosti 7