назад

Працівники Котовського місцевого центру з надання БВПД в рамках Всеукраїнського тижня права провели тематичні заходи з вихованцями Борщівської загальноосвітньої школи-інтернату, студентами Котовського медичного училища та Котовського професійного ліцею

     07 грудня 2015 року команда Котовського місцевого центру з надання БВПД провела тематичний захід інформаційного, освітнього та виховного характеру в Борщівській школі-інтернаті, де навчаються діти з малозабезпечених сімей. Директор центру Сергій Мерзляков розповів учням про те, що 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята «Загальна декларація прав людини».

Цим документом було започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру. З прийняттям Декларації людство отримало надію – надію на право кожного бути вільною людиною, жити у світі без насильства, дискримінації, бідності, воєн, екологічних катастроф. Працівники центру ознайомили учнів з основами функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги, надали роз’яснення щодо захисту їх конституційних прав.

10.12.2015.1

10.12.2015.2

В ході зустрічі з педагогічним колективом школи-інтернату Сергій Мерзляков розповів про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, звернувши увагу на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. Для поширення в колективах та серед батьківського середовища інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги присутнім працівники Центру роздати інформаційні буклети з контактами та координатами Котовського місцевого центру.

В Котовській школі-інтернат 07 грудня 2015 року проведено “круглий” стіл на тему: “Захист і дотримання прав людини”.

Під час спілкування директор центру розповів, що щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права.

10.12.2015.3

Сергій Мерзляков зазначив, що одним з головних завдань Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є інформування молоді та дітей з питань реалізації і захисту прав людини, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки. Тому задля підвищення правової свідомості молоді директор центру ознайомив їх з основними правами та свободами людини, надав роз’яснення поняттю «безоплатної правова допомога», а також про реалізацію права на отримання безоплатної правової допомоги в Центрі. Для наочності учням були роздані буклети “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?”, а також пам’ятки “Трудові права студентів та осіб, які поєднують навчання з роботою”.

08 грудня 2015 року Сергій Мерзляков та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Наталія Заблоцька зустрілись зі студентами Котовського медичного училища та учнями Котовського професійного ліцею.

10.12.2015.4

Директор центру ознайомив студентів з їх правом розпочати трудову діяльність ще під час навчання та звернув увагу студентів, що для працівників, які поєднують роботу з навчанням законодавством встановлені пільги, які стосуються часу відпочинку, робочого часу, оплати праці та ін. Для більшої інформованості працівники МЦ НБВПД роздали студентам медучилища та ліцеїстам пам’ятки “Трудові права студентів та осіб, які поєднують навчання з роботою” , в якій детально роз’яснені пільги для працівників, які навчаються в середніх і професійно-технічних та вищих навчальних закладах.