назад
03.08.17

Працівники Козятинського місцевого центру ознайомили осіб, які перебувають на обліку у службі пробації з порядком отримання БПД

01 08 2017 21 серпня 2017 року фахівці Козятинського місцевого центру з надання БВПД Марина Кобернюк та Аліна Бондарчук провели захід для осіб, засуджених до покарань, що не пов’язані із позбавленням волі. На семінарі «Профілактика злочинності та ефективність надання безоплатної правової допомоги умовно засудженим» також виступили й працівникиКозятинського міськрайонного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Питання запобігання злочинності, зміцнення законності, забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, суворого дотримання принципу соціальної справедливості ніколи не втрачають своєї актуальності. Саме тому, запобігання злочинності розглядається як багаторівнева система державних і громадських заходів, спрямованих на усунення, послаблення або ж нейтралізацію причин та умов злочинності.

На семінарі працівники Козятинського місцевого центру пояснили, що відповідно до ст. 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Так, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна первинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб і включає такі види правових послуг, як надання правової інформації, надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру) та надається усім особам, які перебувають під юрисдикцією України.01 08 2017 1

Усім присутнім розповіли про види правових послуг, які можна отримати у Козятинському місцевому центрі та порядок їх отримання. Аліна Бондарчук поінформувала про роботу електронних сервісів Міністерства юстиції України, повідомила, як ними можна скористатися і яку отримати інформацію.

Марина Кобернюк звернула увагу на підстави та порядок припинення надання безоплатної вторинної правової допомоги: «У разі встановлення факту подання особою неправдивих відомостей або фальшивих документів, що стали підставою для віднесення громадянина до категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу або у випадку коли особа користується захистом іншого захисника (захисників) у справі, за якою їй призначений захисник, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», коли особа використала всі національні засоби правового захисту в справі, за рішенням місцевого центру з надання БВПД припиняється надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Після закінчення заходу працівники центру з надання БВПД поширили друковані матеріали системи безоплатної правової допомоги та наголосили, що за правовою допомогою необхідно звертатись до Козятинського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Козятин, провул. Кондрацького, 1А, тел.: (04342) 2-00-17.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.


banner facebook 330x106