назад
14.09.17

Працівники Лубенського місцевого центру розповіли громадянам як отримати безоплатну правову допомогу

12.09.2017 Lubnu seminar

Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Лубенського міського центру, адже широка поінформованість громадськості про діяльність системи БПД  викликає довіру громадян та, як внаслідок, допомагає вирішувати правові  питання  населення.

Фахівець Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги Максим Паляниця, 12 вересня 2017 року, провів інформаційний семінар на базі Лубенського міськрайонного центру зайнятості на тему: «Місце проживання та перебування ВПО та взаємопов’язані правові наслідки».

Фахівець місцевого центру  розповів присутнім про роботу центру та  послуги, що надаються. Детальніше роз’яснив види правових послуг, які включає в себе безоплатна вторинна правова допомога: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Особливу увагу звернув на забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Напередодні відбувся семінар у Гребінківському районному центрі зайнятості для осіб, що перебувають на обліку як безробітні на тему: «Молодь на ринку праці». Заступник начальника Гребінківського бюро правової допомоги Вікторія Маковецька ознайомила присутніх із основними правами, гарантіями та пільгами, які передбачені для молодих спеціалістів законодавством.Centr zainiatosti seminar Grebinka. V. Makovetska zastupnik nachalnika. 08.09

Під час спілкування у присутніх виникло чимало запитань, на які були надані кваліфіковані роз’яснення. 

З метоюубезпечення громадян від агрорейдерства, інформування про можливості  захисту їх земельних прав, заступник начальника Лохвицього бюро правової допомоги Марія Туник зустрілася з керуючим справами виконавчого комітету Лохвицької міської ради Леонідом Верескуном.Lohvitska miska rada.keruyuchyy spravamy.robocha zustrich.Mariya Tunik.zastupnik nachalnika.08.09.2017

Під час зустрічі сторони обговорили проблемні питання захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю. Фахівець бюро  надала роз’яснення у сфері антирейдерського законодавства та повідомила про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги. Марія звернула увагу на те,що кожен бажаючий зможе отримати правову консультацію у спеціалістів Бюро та ознайомитись з інформаційно-роз’яснювальними матеріалами з найбільш важливих правових питань. Також вели розмову про прийняття Програми  правової допомоги населенню Лохвицького району, яка може забезпечити належний доступ до якісної безоплатної правової допомоги особам, які її потребують.

Довідково: Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги,6, тел. (05356)3-14-05.

Гребінківське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Гребінка пров. Спортивна, 11,  тел. (05359)2-11-94.