назад
10.08.17

Працівники Лубенського центру розповіли про право громадян на правову допомогу та захист

2233

Знати, діяти та захищати свої права – саме цими поняттями керуються  фахівці Лубенського місцевого центру з надання БВПД  та його бюро правової допомоги під час проведення правопросвітницьких заходів, робочих зустрічей, виступів у ЗМІ. У рамках правоосвітньої діяльності  громадянам не лише розповідають про їх права, а й акцентують увагу на механізмах їх захисту, куди їм слід звертатися для цього та повідомляють про можливості системи БВПД задля захисту конституційних прав громадян.

08 серпня 2017 року у приміщенні Лохвицького районного відділу з питань пробації, відбувся семінар для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Питання запобігання злочинності, зміцнення законності, забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, суворого дотримання принципу соціальної справедливості ніколи не втрачають своєї актуальності. Саме тому запобігання злочинності розглядається як багаторівневу систему державних і громадських заходів, спрямованих на усунення, послаблення або ж нейтралізацію причин та умов злочинності.    Lohvitskiy rayonnyy viddilz pytan probazii.seminar.2Svitlana Danilenko.golovnyy specialist.08.08

Головний спеціаліст Лохвицького бюро правової допомоги Світлана Даниленко розповіла громадянам  про їх права та гарантії, що передбачені законом. Також учасникам зустрічі роз’яснила основні положення Законів України «Про безоплатну правову допомогу».
Присутні дізналися  про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

Під час семінару громадяни виявили значну зацікавленість тематикою, ставили багато запитань. По закінченню лекції фахівець бюро правової допомоги надала консультації особам, що перебувають на обліку, а саме: в який строк необхідно оплатити штраф за порушення Правил дорожнього руху України по постанові, винесеній інспектором поліції і та які наслідки несплати штрафу та інші. Присутнім роздали інформаційні буклети з контактною інформацією бюро правової допомоги.

       З метою надання методичної допомоги органам місцевого самоврядування Миргородського району, в.о. начальника Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець провела робочі зустрічі із секретарем Шахворостівської сільської ради Миргородського району Валентиною Балацькою, секретарем Ромоданівської селищної ради Миргородського району Раїсою Носенко та секретарем Гаркушинської сільської ради Миргородського району Оксаною Крутченко, у рамках яких  представник бюро ознайомила секретарів з основними завданнями та функціями бюро, поінформувала про порядок отримання вторинної правової допомоги та обговорила з ними питання взаємодії з метою налагодження співпраці у напрямку інформування населення про доступ до безоплатної правової допомоги.08.08.2017 mirgorod robochaja zustrich z sekretarem Pomodanivskoi seleschnoi rady

    Крім цього, посадовій особі Шахворостівської сільської ради, Ромоданівської селищної ради та Гаркушинської сільської надано методичну допомогу шляхом роз’яснення Закону України «Про оренду землі». Зокрема оговорено питання укладення, набрання чинності, терміну дії та розірвання договору оренди землі.

Цього ж дня  начальник Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко провів робочу зустріч з юристом Оржицької районної лікарні Артемом Бибиком та головним лікарем Наталією Ковтун.08.08.17 robocha zystrich kerivnuk byro Igor Rozhko golovnuy likar Natalia Kovtyn Orzhitsya rayonna likarniy2

Сторони обговорили подальшу співпрацю в забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги в приміщенні Оржицької лікарні. Також згідно графіку проведення функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги керівник бюро провів консультування громадян в приміщенні Оржицької районної лікарні.    08.08.17 konsyltyvanniy pynkt clyzba y cpravax ditey Orzhitsya rayonna administracia2

    Фахівець бюро роз’яснив клієнтам процедуру здійснення представництва інтересів громадян в суді та складання документів процесуального характеру у разі звернень громадян та надав інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, пам’яток та листівок.

Для активних громадян, які прагнуть бути громадськими радниками на інформаційному стенді районної лікарні розміщено інформацію про конкурс. Нагадуємо щоб долучитися до формування команди та подати свою кандидатуру на навчання необхідно заповнити Інтернет-опитувальник (https://goo.gl/gvA6VJ) до 31 серпня 2017 року.Керівник бюро зазначив, що додаткову інформацію, доступ до Інтернету та, за необхідності, допомогу в заповненні опитувальника вони зможуть отримати в Оржицькому бюро правової допомоги за адресою: смт. Оржиця, вул.Центральна, 22, 1 поверх.

08 серпня 2017 року  на базі управління соціального захисту населення Чорнухинської райдержадміністрації за адресою: смт. Чорнухи, вул.  Центральна, 28 працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в роботі якого взяла участь  заступник начальника Чорнухинського бюро Жанна Шульга.08.08.2017 konsultuvannia v upravlinni sotsialnogo zahystu naselennia Shulha Zh

За наданням правової консультації зверталися громадяни  переважно із земельних питань, а саме: приватизації земельної ділянки. Одночасно серед працівників та клієнтів закладу були поширені буклети та інформаційні листівки з інформацією про Чорнухинське бюро правової допомоги та про право на отримання вторинної правової допомоги. 

Нагадуємо, що отримати безоплатні юридичні консультації громадяни можуть звернувшись до відповідних бюро правової допомоги Лубенського місцевого центру з надання БВПД.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Миргородське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Миргород, вул. Покровського,11, тел. (05363) 2-11-50.

Оржицьке бюро правової допомоги  знаходиться за адресою: с-ще. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел. (05357) 9-18-47.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи,вул. Центральна, 30, тел. (05340) 5-17-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.