назад
05.10.17

Працівники місцевих центрів та адвокати пройшли навчання щодо захисту прав шукачів притулку та біженців

S2520001 500x28105 жовтня в приміщенні парк-готелю «Чернігів» відбувся тренінг «Захист прав шукачів притулку та біженців. Міжнародні стандарти та національні стандарти» для надавачів правової допомоги Чернігівської області.
На заході були присутні директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, заступник РЦ Олеся Пирковська, працівники місцевих центрів, адвокати, які співпрацюють з системою БВПД у Чернігівській області.

«Дуже рада сьогодні Вас всіх бачити на цьому заході. Такий захід дуже важливий для нашої області тому, що в Україні лише 3 пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства і саме на Чернігівщини один з них», – зазначила Ірина Протченко.S2520005 500x281
«У Чернігівській області практикою захисту прав шукачів притулку та біженців я займаюся не перший рік і розумію наскільки ці люди потребують саме Вашої допомоги, як надавачів правової допомоги», – зазначив організатор заходу, представник громадської організації Чернігівський громадський комітет захисту прав людини Тухан Едієв.
Тренерами заходу були адвокати БФ «Право та захист» Остап Тимчій та Дмитро Богдан, які розповіли присутнім: процедуру визначення статусу біженця за Конвенцією про статус біженців 1951 року та Закон України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту»; оскарження рішень ДМС України про відмову у прийнятті заяви шукача притулку (ст 5 Закону), оформленні документи для її розгляду (ст.8 Закону), у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту; вступ до проблеми без громадянства.
По завершенню заходу всі присутні отримала сертифікати про проходження навчання щодо правової допомоги таким категоріям населення.S2520020 500x281

Захід організований в рамках проекту «Посилення доступу до правосуддя шукачів притулку, мігрантів та інших вразливих груп іноземних громадян в Україні», що виконується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

{source}{/source}