назад

Працівники місцевих центрів та бюро правової допомоги дізналися про нові процедури оформлення субсидії

27.09.2016 -  trening (5)27 вересня працівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у тому числі бюро правової допомоги взяли участь у тренінгу для працівників УДППЗ «Укрпошта» та управлінь соціального захисту щодо нової процедури оформлення субсидії та обрахування прожиткового мінімуму. Тренінг проходив у приміщенні Головного територіально управління юстиції у Житомирській області.

На початку тренінгу перший заступник начальника Головного територіально управління юстиції у Житомирській області Ірина Волошина наголосила на важливості теми, яка сьогодні буде озвучена під час тренінгу, як для працівників управлінь соціального захисту та УДППЗ «Укрпошта», так і для працівників місцевих центрів з надання БВПД.

27.09.2016 -  trening (3)

Головний спеціаліст Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА Валентина Голіяд розповіла присутнім про зміни в порядку надання житлових субсидій та детально описала як розрахувати розмір обов’язкового платежу.

Як пояснила Валентина Голіяд, право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально залежно від сукупного доходу. Такі розрахунки можна зробити самостійно:

  1. визначити середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередній календарний рік;
  2. визначити дохід на одну особу шляхом поділу середньомісячного сукупного доходу на кількість членів домогосподарства;
  3. отриманий результат поділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (з 01.05.2016 – 1399 грн), тобто визначити співвідношення середнього доходу родини до розміру прожиткового мінімуму на одну особу;
  4. отриманий результат поділити на 2, а потім помножити на 15 %, і таким чином визначити відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

Окрім того, Головний спеціаліст Департаменту праці та соціального захисту населення наголосила на послабленнях, які очікують пенсіонерів. «Громадянам України, які пішли на пенсію у поточному 2016 році, не працюють та не мають інших доходів, при розрахунку розміру субсидії враховуватимуть тільки розмір пенсійної виплати, а не дохід за весь минулий 2015 рік. Таке рішення 8 вересня ухвалив Кабінет міністрів. Отже, всім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій вже в цьому місяці, субсидія буде нарахована за новими правилами – виходячи тільки з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь минулий рік», – відмітила Валентина Голіяд.

27.09.2016 -  trening (4) 27.09.2016 -  trening (1)