назад

Працівники Народицького, Оруцького та Хорошівського бюро правової допомоги обговорили найбільш актуальні проблеми та потреби переселенців

02.12.2016 - VPO Korosten 225 листопада працівники Народицького бюро правової допомоги провели засідання у форматі «круглого столу» за участі заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Народицької РДА, начальника та адміністратора центру надання адміністративних послуг, провідного спеціаліста з питань зайнятості Овруцького центру зайнятості. Під час засідання учасники обговорили проблемні питання стосовно правового захисту внутрішньо переміщених осіб.

«Внутрішньо переміщені особи – це вразлива соціальна група, яка потребує підтримки та допомоги в різних сферах життя, – відзначила  Ірина Завацька під час своєї промови. – Однією з головних гарантій дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб є безоплатна правова допомога. Адже, це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для захисту прав та доступу осіб до правосуддя. Питання доступу до безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщених осіб є одним із найгостріших проблем, що турбують цю категорію населення».

Учасники зустрічі домовилися об’єднати зусилля для розвитку первинної та вторинної правової допомоги в Народицькій об`єднаній територіальній громаді та посилити інформаційну кампанію про права переселенців.

Подібний захід відбувся 20 листопада. Працівники Оруцького бюро правової допомоги Ольга Гаращук та Марина Ковальчук спільно з Овруцьким  РС Управління державної міграційної служби України в Житомирській області  та  за участі представника УПСЗН Овруцької РДА провели круглий стіл, присвячений проблематиці захисту внутрішньо переміщених осіб.

02.12.2016 - VPO Korosten 1

Учасники круглого столу обговорили найбільш актуальні проблеми та потреби переселенців: працевлаштування; забезпечення житлом; можливість оздоровлювати дітей; користування статусом пільгових категорій (афганців, чорнобильців); надання безоплатної правової допомоги.

А 23 листопада заступник начальника Хорошівського бюро Лариса Шапіренко провела семінар в районному центрі зайнятості для осіб, які  шукають роботу. Присутніх поінформовали про систему безоплатної правової допомоги та довели до їх відома, що в приміщенні районного центру зайнятості щосереди буде проводитись прийом громадян фахівцями бюро правової допомоги на виконання Меморандуму про співпрацю між Державною службою зайнятості та Координаційним центром з надання правової допомоги.

02.12.2016 - VPO Korosten 5

І вже того ж дня за юридичною консультацією звернулоя понад 10 громадян. Більшість із тих, хто звернувся за юридичною консультацією переселенці з Донецька та Луганська.

02.12.2016 - VPO Korosten 3 02.12.2016 - VPO Korosten 4