назад
14.09.16

Працівники Ніжинського місцевого центру обмінялися досвідом із керівниками новостворених бюро

P913144113 вересня 2016 року з метою налагодження ефективної комунікації працівників Ніжинського місцевого центру з керівниками новостворених бюро правової допомоги відбувся семінар-навчання. Головна мета – обмін досвідом, планування роботи на IV квартал, ознайомлення керівників новостворених бюро правової з основами діловодства, вироблення практичних навичок при формування щоденної звітності, робота із програмою КІАС.

На семінарі, що відбувся у приміщенні Ніжинського місцевого центру з надання БВПД, були присутні працівники центру та керівники 9 бюро правової допомоги Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Варвинського, Ічнянського, Носівського, Прилуцького, Срібнянського, Талалаївського районів.
На початку семінару Володимир Бригинець , директор Ніжинського місцевого центру у вступному слові нагадав присутнім функції бюро правової допомоги, звернув увагу на важливість та актуальність питання правильного та своєчасного формування звітності, закликав максимально ефективно використати наданий час для вироблення практичних навичок.
Із конкретними прикладами та пропозиціями щодо планування роботи на IV квартал, а також із детальним роз’ясненням: як підготувати, на що звернути увагу , як відзвітувати за виконану роботу – виступила Олена Сербін, начальник відділу представництва. Під час виступу Олена Сербін особливу увагу приділила аналізу позитивного досвіду роботи Ніжинського місцевого центру та інших місцевих центрів регіону та рекомендувала керівникам бюро врахувати ці найкращі практики при планування роботи на IV квартал.
Особливе зацікавлення присутніх викликало питання «Методичні рекомендації внесення відомостей до комплексної інформаційно-аналітичної системи (КІАС)». Олександр Старчак, начальник відділу правової інформації та консультації, на конкретних прикладах в комплексній інформаційно-аналітичній системі (КІАС) пояснив порядок внесення даних, зауважив про можливі нюанси, що можуть виникнути в роботі, окремо наголосив на важливості вчасного подання контрольної інформації. Продовжуючи тему правильного формування звітності Олександр Горбаченко, начальник відділу персоналу, інформації та матеріальної інфраструктури, залучив присутніх до відпрацювання практичних навичок , наочно презентуючи, як правильно формувати щоденну статистичну звітність, а також розповів про основи діловодства та офіційно-ділове листування бюро із місцевим центром та іншими установами та організаціями.
Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Олена Іванова зупинилася на питанні правопросвітництва та необхідності налагодження ефективного діалогу з органами місцевого самоврядування, установами, громадськими організаціями у кожній територіальній громаді.
Про облік матеріальних цінностей та правильність оформлення документації доповіла
головний бухгалтер Валентина Давиденко.
Наприкінці семінару відбулося загальне обговорення актуальних питань та підбиття підсумків навчання. Підсумовуючи семінар-навчання, Володимир Бригинець зауважив, що кожен з керівників бюро отримав змістовні відповіді на робочі питання, підкреслив, що налагодження ефективної комунікації між працівниками Ніжинського місцевого центру та керівниками бюро правової допомоги – є запорукою злагодженої командної роботи.P9131443P9131437 1