назад
30.08.16

Працівники Овруцького бюро правової допомоги взяли участь у сесії Овруцької міської ради та провели тренінг із посадовими особами ОМС

30.08.2016 - trening K25 серпня головний спеціаліст відділу «Овруцьке бюро правової допомоги» Марина Ковальчук взяла участь у 17 сесії Овруцької міської ради 7 скликання та провела тренінг із посадовими особами органів місцевого самоврядування. На сесії були присутні голова міської ради Іван Коруд, перший заступник Анатолій Дяченко, 18 депутатів міської ради, керівники та працівники відділів Овруцької міської ради.

Марина Ковальчук виступила з доповіддю, в якій роз’яснила значення бюро в системі БПД, їх роль для громадян та завдання, що поставатимуть перед працівниками бюро.

«Бюро надаватимуть юридичні консультації всім людям, не залежно від їх майнового стану, здійснюватимуть активне правоосвітництво, забезпечуватимуть доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції», – констатувала Марина Ковальчук.

Окремо вона нагадала категорії громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до ст. 14  Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та, у разі потреби, представництва своїх інтересів у суді чи складання позовної заяви можуть звернутися як до Коростенського місцевого центру та отримати допомогу кваліфікованого адвоката, так і до бюро.

По закінченню сесії керівникам та працівникам відділів Овруцької міської ради головний спеціаліст відділу «Овруцьке бюро правової допомоги» прочитала лекцію на тему: «Надання допомоги в забезпеченні доступу особи до безоплатної первинної правової допомоги».