назад
22.11.16

Працівники Першого місцевого центру поговорили з дітьми про насилля

PB172139Працівники Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Центр соціалізації підлітків 15+. В ході зустрічі в дружній обстановці було піднято тему насилля щодо дітей та неповнолітніх.

Проблема сексуального насилля та експлуатації дітей визнана міжнародною спільнотою однією з проблем, які потребують негайного вирішення. 18 листопада з 2015 року оголошено Європейським днем захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Представники Першого київського місцевого центру Леся Бурчак та Катерина Дмитрук розповіли підліткам про законодавчий захист дітей від будь-яких форм насилля, в тому числі психологічного та сексуального, повідомили про законодавчий захист від сексуальної експлуатації неповнолітніх. Адвокат Ігор Свєтлічний розказав про деякі аспекти відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень, пов’язаних із застосуванням насильства.

Коуч Фрідріх Чернишов провів невелику лекцію з психології на тему «Коли починається насильство», в ході якої розкрив для підлітків поняття «психологічне насилля», методи захисту від нього, а також розповів про методи реабілітації та вироблення стійкого психологічного імунітету від зазіхань на особисте життя та здоров’я.

У зустрічі з підлітками брали участь директор Першого київського місцевого центру Леся Бурчак та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Катерина Дмитрук, адвокат, який надає безоплатну правову допомогу Ігор Свєтлічний, представник ГО «Інсайт» коуч Фрідріх Чернишов, помічник адвоката Ігора Свєтлічного Андрій Бабенко, студент-волонтер Данило Поліщук.

Нагадаємо, що отримати консультування або допомогу з цього чи будь-якого іншого цивільного або адміністративного питання можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів: 

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:  kyiv1.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:  kyiv2.kyiv@legalaid.gov.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:  kyiv3.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:  kyiv4.kyiv@legalaid.gov.ua

Або ж подзвонивши на цілодобову гарячу лінію 0-800-213-103.

PB172123 PB172135