назад

Працівники Подільського місцевого центру з надання БВПД долучилися до акції «16 днів проти насильства»

Balta CZ 30 11 2017

24 листопада в Україні стартувала міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка має на меті привернути увагу до проблеми насильства над дівчатами та жінками. 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок. Працівники Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги долучилися до проведення цих акцій.


 




Balta UCZN 30.11.1723 листопада 2017 року в.о. начальника Миколаївського бюро правової допомоги Людмила Капустян взяла участь у спільному заході, який проводився в Миколаївському районному центрі зайнятості, тема якого «Права жінок і гендерна рівність в Україні».

В роботі семінару взяли участь начальник Миколаївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області Макрій Л.М., головний спеціаліст районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Сагайдак О.М. та провідний фахівець з питань зайнятості Дашкевич В.М.

В ході зустрічі з громадянами, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості, Людмила Капустян розповіла про права жінок і гендерну рівність в Україні та щодо ліквідації насильства над жінками. Разом з головним спеціалістом районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Сагайдак О.М. поінформували присутніх про загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та роздали інформаційні матеріали. 

Balta UCZN 141900

Також до Всеукраїнської акції – «16 днів проти насильства» 27 листопада 2017 року в приміщенні Балтського районного центру зайнятості відбувся семінар для осіб, які втратили роботу та знаходяться на обліку як безробітні, на тему: «Гендерна рівність та стереотипи».

Захід проводився спільно за участі провідного фахівця з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Тетяни Власюк та в.о. начальника Балтського бюро правової допомоги Руслана Москаленка.
Виконуючий обов’язки начальника Балтського бюро правової допомоги презентував присутнім ролик “Гендерна рівність” та розповів про гендерні стереотипи, в чому різниця між поняттями «стать» та «гендер». Наголосив, що коли йдеться про гендер, то це не обмеження прав чоловіків, а створення можливості для самореалізації і жінки і чоловіка.

Виконуючий обов’язки начальника Балтського бюро правової допомоги Руслан Москаленко ознайомив присутніх з реалізацією проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який ініціював Мін’юст України. Мета проекту – забезпечити українців інформацією про права, що гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати, підвищити юридичну грамотність і викрити корупцію в держустановах. Безробітні ознайомились з системою безоплатної правової допомоги в Україні та можливістю її отримання в Балтському бюро правової допомоги. Учасники семінару отримали буклети з актуальних правових питань та інформаційні матеріали по проекту “Я МАЮ ПРАВО!”

 

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.