назад

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відвідали Городищенську виправну колонію (№96)

1

З умовам, в яких засуджені відбувають покарання у Державній установі «Городищенська виправна колонія (№ 96)» Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, ознайомились начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик та головний спеціаліст відділу комунікації та правопросвітництва Владислава Стецюк, під час проведення в установі Дня відкритих дверей.


На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернувся начальник установи, полковник внутрішньої служби Юрій Луцук, який особисто зустрічав учасників заходу. Окрім працівників Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області, до закладу також завітали представники державних, громадських та релігійних організацій, студенти Національного Університету «Острозька академія».

2

Після розповіді про історію створення установи виконання покарань, її структуру, завдання та сучасні виклики, запрошені у супроводі керівництва вирушили на територію, що охороняється. Відповідно до Плану проведення оперативно-тактичних командно-штабних навчань спільно із персоналом ГУ ДСНС у Рівненській області, в цей день відбувалися також і практичні відпрацювання ліквідації умовного загоряння на території виробничої зони установи. Відтак учасники заходу мали можливість спостерігати за діями рятувальників, які вміло ліквідували займання. Разом з тим, вогнеборці продемонстрували обладнання та техніку для ліквідації надзвичайних подій.

3

По завершенні відпрацювання ліквідації умовної пожежі, гостей установи продовжили знайомити з матеріально-побутовими умовами проживання засуджених, порядком залучення до праці та навчання в умовах позбавлення волі. Розповіли і про надання в’язням психологічної допомоги та заняття з ними в кабінеті емоційного розвантаження.

4

В продовження обходу колонії, присутні мали можливість ознайомитись з роботою основних структурних дільниць установи, зокрема: приміщень для тривалих побачень, їдальні, професійно-технічного навчального центру, вечірніх класів та молитовної кімнати.

5

6

Крім того, учасники заходу у супроводі працівників установи, відвідали сектор для осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. Тут присутні мали можливість дізнатись про особливості тримання довічно засуджених осіб.

7

На завершення заходу було проведено спільне обговорення основних проблемних питань у діяльності установи, забезпечення виховної та правороз’яснювальної роботи із засудженими.