назад

Працівники Роздільнянського центру розповідали дітям про професію юриста

rozd den yurista 101, 02 та 04 жовтня 2018 року, напередодні Дня юриста, працівники Роздільнянського місцевого центру побували у школярів початкових класів та познайомили дітей з цікавою та відповідальною професією юриста.

На початку заходу школярі разом з працівниками центру повторили права, які мають діти згідно з Конвенцією про права дітей. Пригадавши права, діти приміряли на себе професію юриста та, аналізуючи найпопулярніші українські народні казки, надавали правові консультації головним героям казок.

Так, наприклад, за допомогою казки «Червона шапочка» школярі з’ясували, що Вовк порушив ст. 1 Конвенції про права дітей, яка проголошує, що кожна людина має право на життя. Також діти порадили головним героям казок, куди можна звернутися за захистом своїх прав.

Працівники центру пояснили, що юрист – це професіонал, що стоїть на сторожі закону, та показали їхню роль на прикладах відомих мультфільмів.

rozd den yurista 1

rozd den yurista 3

Діти дізналися, що юрист – це загальна назва для цілого ряду професій, таких як суддя, адвокат, прокурор, нотаріус тощо. По закінченню заходу учні отримали паспорти прав дитини та буклети, які містять інформацію про їхні права, та назви установ, куди можна звернутися по захист своїх прав.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Роздільна, вул. Незалежності, 2. Телефон: (04853) 5-03-66, (04853) 5-04-43.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.