назад
16.01.16

Працівники Шосткинського місцевого центру відвідали Ямпільський район

160116 11Виїзний прийом до населених пунктів Ямпільського району села Чуйківка, міста Дружба та смт. Ямпіль пройшов 14 січня 2016 року для налагодження партнерських відносин з органами місцевого самоврядування, інформування і консультування громадян у віддалених населених пунктах.

      До складу робочої групи Шосткинського місцевого центру увійшли начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд, головний спеціаліст цього ж відділу Юлія Зацаринна, в.о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталія Олійник і головний спеціаліст Володимир Потапов.

      День виявився дуже насиченим та змістовним. В приміщенні Чуйківської сільської ради Наталія Олійник і Володимир Потапов надали консультації шістьом громадянам з питань соціального захисту, адміністративного, сімейного та трудового законодавства. За проханням сільського голови  спеціалісти надали консультацію на дому для жінки, яка виховує дитину-інваліда. Під час виїзного прийому інтегратори центру відвідали Чуйківський НВК: ЗОШ III ступенів – ДНЗ та для трудового колективу навчального закладу прочитали лекцію «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?».

160116 12

    Цього дня також пройшли робочі зустрічі з головою Чуйківської сільської ради Олегом Черновим, в.о.начальника управління Ямпільської юстиції Олександром Рубаном, секретарем Дружбівської міської ради Ямпільського району Ніною Красняк. В ході зустрічей були обговоренні  питання підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, а також отримання безоплатної вторинної правової допомоги особами, які належать до суб’єктів права на безоплатну правову допомогу.            Сторони дійшли згоди щодо подальшої співпраці в інформуванні жителів територіальної громади Ямпільського району про можливості вирішення їх проблем у правовий спосіб, підвищення правової освіти, створення належних умов для забезпечення доступу мешканців до безоплатної правової допомоги.

 В ході виїзних прийомів в смт. Ямпіль, с. Чуйківка та м. Дружба інтегратори центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна проводили і «вуличне інформування». Мешканці Ямпільського району отримали інформацію про поняття вторинної правової допомоги, порядок роботи зі зверненнями громадян, інтегратори відповіли на всі питання перехожих.

160116 13