назад

Працівники Шосткинського місцевого центру завітали до ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище»

160119 11Інтегратори Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна 18 січня 2016 року провели робочу зустріч з директором державного-професійного технічного навчального закладу «Шосткинське вище професійне училище» Олександром Гурбою, а також виступили перед трудовим колективом училища.

Під час зустрічі з керівником навчального закладу мова йшла про актуальні питання захисту прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, інвалідів тощо.

Варто зазначити, що в ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» навчається 530 учнів, з них 33 дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування, 8 дітей-інвалідів, 15 – з малозабезпечених сімей, 22 – з багатодітних родин.

Також під час педагогічної наради ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» інтегратори прочитали лекцію «Право дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на безоплатну вторинну правову допомогу: поняття та реалізація».

Під час свого виступу Ольга Правосуд наголосила, що реалізація конституційного права на безоплатну вторинну правову допомогу дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, здійснюється через  законного представника та розповіла хто може бути законним представником дітей та про перелік документів, які потрібно подавати у разі звернення до центру. Інтегратор центру Юлія Зацаринна ознайомила присутніх з основними правами дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування: право на повне державне забезпечення для дітей, які навчаються в навчальних закладах, право на житло, право на матеріальне забезпечення відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавленого батьківського піклування».

Під час заходу серед  педагогічного колективу були поширені інформаційні листівки, буклети та пам’ятки, які роз’яснюють як скористатись правом на безоплатну правову допомогу.