назад
25.05.16

Працівники Сумського місцевого центру вчилися працювати із особами, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні

160525 12Директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко та начальник відділувзаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Наталія Шестернінавзяли участь у дводенному тренінговому таборі для фахівців освітньої та соціальної сфери, який відбувся 21-22 травня на базі Черкаської міської дитячої громадської організації «Експериментальний творчий центр» за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український жіночій фонд».

Метою тренінгового табору було формування в учасників заходу професійних вмінь та навичок роботи з особами, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

Сьогодення, враховуючи соціально-політичні події, що розгортаються в країні, стало своєрідним випробовуванням для спеціалістів на професійність, гнучкість у виборі форм, методів, технологій роботи з різними цільовими групами. Це все зумовило необхідність пошуку шляхів та нових форм підвищення компетентності щодо надання первинної психологічної допомоги, здійснення цільового соціально-педагогічного і психологічного супроводу дітей та осіб, які є особливо вразливими до соціальних викликів нинішнього часу.

«До Сумського місцевого центру з надання БВПД регулярно з тих чи інших питань звертаються люди, які постраждали від війни в Україні. І важливо не просто надати їм юридичну допомогу, але і підтримати у важкий час. Тому, за потребою, ми спрямовуємо клієнтів до психологів-волонтерів, які на постійній основі чергують у нашому центрі», – говорить директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко.

 Працівники Сумського місцевого центру з надання БВПД отримали сертифікати про участь у дводенному тренінговому таборі та, що значно важливіше, оволоділи знаннями та вміннями, серед яких: основи тренерської діяльності, основи медіаграмотності фахівців освітньої та соціальної сфери, методи та технології соціально-психологічного супроводу осіб, які пережили психотравматичну подію.