назад

Працівники системи БПД допомогли трьохтисячному клієнту Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

14017687 1768751633403963 949161183 n

15 серпня 2016 року до Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся трьохтисячний клієнт, що має статус внутрішньо переміщеної особи та потребує допомоги щодо встановлення факту народження дитини. 

Громадянин Туреччини у 2002 році отримав право постійного проживання на території України та мешкав у Донецькій області. З початком військових дій на сході переїхав до м. Дніпро, отримавши статус внутрішньо переміщеної особи. У вересні 2014 року його дружина народила доньку  в пологовому будинку м. Симферопіль. У зв’язку із тим, що на той момент територія АРК Крим була окупована, батьки не змогли отримати свідоцтво про народження дитини державного зразка України.

Дізнавшись про діяльність Першого дніпропетровського місцевого центру, батько дитини відразу звернувся до установи за правовою допомогою. Працівниками першого дніпропетровського центру з надання БВПД було детально роз’яснено батькам дитини процедуру отримання свідоцтва про народження за даними обставинами та їх подальші кроки.

Також трьохтисячному клієнту фахівці центру зробили приємний та корисний подарунок: підготували заяву про встановлення факту народження дитини для подання до суду.

Слова вдячності та щира посмішка – велика нагорода за добру справу.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія — 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).