назад

Працівники системи БВПД Рівненщини долучилися до відзначення Міжнародного дня захисту дітей

r1

Діти – майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні. Міжнародний день захисту дітей – яскраве уособлення необхідності дотримання і захисту прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці – як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Тому 1 червня у День захисту дітей привітання малечі зі святом вже стало для працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги Рівненщини доброю традицією. 


Команда регіонального та місцевого центрів з надання БВПД у Рівненській області, уже вкотре відвідала Комунальний заклад обласний дитячий туберкульозний санаторій “НОВОСТАВ”.


r2

Напередодні серед працівників було проведено благодійну акцію, по збору дитячих книг, речей та іграшок, які разом із солодощами передано малюкам. Працівники БВПД власними силами провели розважальну програму, яка складалась із конкурсу малюнків на асфальті для наймолодших, правничої вікторини та конкурсів для старших. Найактивніші дітки були відзначені солодким заохочувальними призами, іграшками та грамотами за активну участь у святі. Приємно було спостерігати дитячі посмішки на обличчях, веселі емоції від гри з повітряними кульками. “Місцевий художник” – вихованець санаторію, подарував одному із гостей малюнок у стилі боді-арт, виконаний професійно та на досить високому рівні. Приємним перепочинком для дітей, після насиченої програми, стало виконання на подвір’ї сучасних, популярних пісень працівниками БВПД. Також, діти із захопленням прослухали історію виникнення такого свята та розповідь Ілони Комар, начальника Рівненського бюро правової допомоги, про їхні основні права та обов’язки.

r3

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Сергій Іллюк, директор Рівненського місцевого центру з надання БВПД Алла Негрей поспілкувалися з керівництвом санаторію, обговорили проблеми та труднощі, що виникають у роботі з дітьми, які виховуються у неблагополучних сім’ях. Досягнуто домовленості про майбутню зустріч.

r4

Усі залишились задоволеними: діти — від цікавого та насичено дня, а команда БВПД — від тих яскравих емоцій, що подарувала їм малеча.

r5

Не залишились осторонь організованого Сарненською міською Радою свята і працівники Сарненського місцевого центру. Зокрема, головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліною Харченко проведено правову вікторину для підростаючого покоління на тему “Права дитини”. Фахівець системи безоплатної правової допомоги розповіла діткам в ігровій формі про права, які вони мають і що вони закріплені в Основному Законі нашої держави — Конституції України, а також у міжнародних нормативно-правових документах: Декларації прав дитини, Конвенції ООН про права дитини.

s1

В рамках заходу проведено вуличне інформування, в ході якого Аліна Харченко проінформувала жителів міста про систему безоплатної правової допомоги та про спектр правових послуг Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поширила роздаткові матеріали.

s2

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для дітей, символ дитячої щирої радості та надії на майбутнє, але і нагадування суспільству про необхідність захисту прав малечі, щоб у майбутньому вони стали гарними батьками і гідними громадянами своєї країни.