назад
22.11.17

Працівники центрів БВПД у Чернігівській області взяли участь у семінарі «Методичні рекомендації щодо запобігання врегулювання конфлікту інтересів»

23897264 520706361622705 243617762 o фото корупція22 листопада 2017 року в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся семінар на тему: «Методичні рекомендації щодо запобігання врегулювання конфлікту інтересів».

На заході були присутні представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.

Перед присутніми виступили працівники Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень, які роз’яснили основні повноваження НАЗК щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Для формування чіткого розуміння змісту інституту запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, виступаючий роз’яснив сутність терміну «конфлікт інтересів» та його види.

Він наголосив на тому, що відповідно до ст.28 Закону України «Про запобігання корупції» з моменту, коли особа, дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів, вона зобов’язана повідомити не пізніше наступного робочого дня безпосереднього керівника, а якщо особа перебуває на посаді, яка не передбачає наявності у неї безпосереднього керівника, або в колегіальному органі – Національне агентство чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень, у якому виник конфлікт інтересів, відповідно.

В свою чергу, Національне агентство у випадку одержання від особи повідомлення про наявність у неї реального, потенційного конфлікту інтересів упродовж семи робочих днів роз’яснює такій особі порядок її дій щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Наприкінці виступу, присутнім ще раз нагадали, що відповідно до ст.65 ЗУ «Про запобігання корупції» особи, зазначені в ч.1 статті 3 цього закону за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку.

Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав та інтересів звертайтеся до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової за адресою: м. Чернігів, пр.-кт. Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68, E-mail: chernihiv1.chernihiv@legalaid.gov.ua.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0800 213 103