назад

Працівники центрів з надання БВПД Одеського регіону прийняли участь в семінарі на тему:”Захист прав біженців в Україні: законодавство та практика”

Сьогодні, 30 жовтня, у м. Одесі Громадською організацією “Десяте квітня”, за підтримки Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, під головуванням Президента ГО “Десяте квітня” Марини Курочкіної, проведено семінар на тему: “Захист прав біженців в Україні: законодавство та практика”.

У заході взяли участь представники ГО “Десяте квітня”, ГО “Віра, надія, любов”, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби, Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області, Управління у справах біженців Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області (відділ по роботі з біженцями), Управління Служби безпеки України в Одеській області, ГУ МВС України в Одеській області, Управління патрульної служби в м. Одеса, Служби у справах дітей Одеської міської ради, Служби у справах дітей одеської обласної державної адміністрації, Пункту тимчасового розміщення біженців, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Одеської міської ради Одеської області, Департаменту соціального захисту населення, Одеського обласного центру зайнятості.

Від центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в заході прийняли участь: начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Ірина Чімбер, директор Першого одеського місцевого центру з надання БВПД Петро Кустура, директор Другого одеського місцевого центру з надання БВПД Ірина Бондаренко, директор Третього одеського місцевого центру з надання БВПД Алла Лавренюк, директор Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД Вадим Твердохліб, директор Котовського місцевого центру з надання БВПД Сергій Мерзляков, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Третього одеського місцевого центру з надання БВПД Наталія Павлова, заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Другого одеського місцевого центру з надання БВПД Наталя Мітрофанова.

30102015 1

В ході проведення семінару учасниками були обговорені такі питання: 1. Визначення біженця за Конвенцією 1951 року та Законом України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового чи тимчасового захисту”. Відмінність від ВПО (внутрішньо переміщених осіб). 2. Мандат і цілі Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців. Роль виконавчих партнерів УВКБ ООН. 3. Інформація по країні походження “СИРІЯ”. 4. Права та обов’язки шукачів захисту та осіб, які його отримали за міжнародним та національним законодавством (питання прав, реєстрації та інші). 5. Презентація проекту “Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщених осіб”. 6. Соціальні аспекти захисту прав біженців. 7. Правове регулювання питань захисту дітей-біженців без супроводу дорослих. Найкращі міжнародні практики. 8. Презентація ПТРБ. 9. Видатні біженці в світі.

30102015 2