назад
15.11.16

Працівники центрів з надання БВПД взяли участь у «круглому столі» з представниками ромської національності

2 15.11.2016 15 листопада 2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко взяли участь у «круглому столі» під час якого обговорювалися основні проблеми з якими зіштовхуються представники ромської національності.

Організатором заходу стало Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти.

Серед запрошених гостей – начальник Управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради Ірина Марчук, головний спеціаліст відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області Олена Сухова, представники громадської організації «МАRT».

«З метою вдосконалення діяльності щодо забезпечення прав і свобод людини та громадянина затверджено Національну стратегію у сфері прав людини та План дій з її реалізації. Це ті документи, що покликані об’єднувати суспільство довкола розуміння цінності прав і свобод людини, дотримання принципів рівності та недискримінації» – такими словами відкрив захід начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк.

З порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України ознайомила слухачів Олена Сухова. Питання надання безоплатної правової допомоги роз’яснювали Олеся Пирковська та Володмир Бобруйко. Про призначення житлової субсидії, виплату соціальних допомог говорила Ірина Марчук.

Представник громадської організації «МАRT» окреслила найбільш актуальні проблемні питання, з якими стикаються представники ромської національності, висловила свої пропозиції щодо вдосконалення законодавства, побудови місцевої політики щодо надання якісних послуг ромській громаді.

Проведення зустрічей подібного формату планується і надалі.