назад

Працівники центру проконсультували мешканців села щодо об’єднання територіальних громад

1

Одним із головних завдань, які покладені на систему безоплатної правової допомоги в Україні, є просвітницька діяльність ‒ донесення до найширшого кола українців юридичних знань про їхні права, обов’язки та відповідальність.


Саме на його виконання спеціалісти Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Чорномаз та Ігор Маркулич вирушили на схід села Кораблище Млинівського району, що відбувся в місцевому клубі.

Питань порядку денного цього збору було декілька, одне з яких ‒ об’єднання територіальних громад. Виступи працівників Дубенського місцевого цеентру ґрунтувався на положеннях Конституції України та низки законів, зокрема «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Про місцеве самоврядування в Україні».


Крім цього, головний спеціаліст центру Ігор Маркулич зупинився і на положеннях Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповів про допомогу, яку надає Дубенський місцевий центр громадянам, зокрема, сільським мешканцям Млинівщини, в цивільних та адміністративних справах.


Після завершення виступу Ігор Маркулич та Юрій Чорномаз дали відповіді на питання, також селянам були надані юридичні консультації. Всього захід відвідали понад 50 жителів.

2


Сільський голова Ігор Гуменюк позитивно оцінив візит гостей з центру, які відвідали мальовниче село.


Для довідки. Дубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що обслуговує жителів Дубенського, Млинівського, Демидівського та Радивилівського районів, знаходиться за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, (район «5-та школа», поруч з міською поліклінікою). Телефони ‒ (03656)21005, (097)0094703, (095)9473495, (063)9658550 (пн-пт. з 9-00 до 18-00)