назад

Працівники Зіньківського бюро консультують осіб, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості

DP Centr zayniatosti 02.08.2017

02 серпня 2017 року на базі Зіньківського районного центру зайнятості працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в роботі якого взяв участь начальник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко.

 

         Громадяни зверталися до фахівця бюро з питаннями стосовно порядку призначення пенсії, порядку ліквідації громадського об’єднання та ін.

         Сергій Корнійко надав кваліфіковані консультації згідно з чинним законодавством. Зокрема роз’яснив, що особа може звертатися за призначенням пенсії в будь-який час після виникнення права на пенсію або не раніше ніж за місяць до досягнення пенсійного віку.

         Днем звернення за призначенням пенсії вважається день прийняття органом, що призначає пенсію, відповідної заяви. Якщо заява пересилається поштою (крім випадків призначення (поновлення) пенсій), днем звернення за пенсією вважається дата, що зазначена на поштовому штемпелі місця відправлення заяви.

Заява про призначення пенсії та необхідні документи подаються особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, безпосередньо до управління Пенсійного фонду України у районі, місті, районі у місті, об’єднаного управління за місцем проживання (реєстрації), відповідно до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 25 листопада 2005 року № 22-1, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2005 року за № 1566/11846.

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).