назад
02.05.18

Працюємо з партнерами для захисту прав дітей та переселенців

dracs 24.05.2018     Якісна взаємодія системи безоплатної правової допомоги та органів юстиції є обов’язковою умовою надання якісних послуг громадянам. Долати проблеми в комунікації та скеровувати роботу в одному напрямку допомагають спільні заходи – семінари, круглі столи.

     Зокрема, два обговорення  щодо захисту прав дітей та внутрішньо переміщених осіб  ініціювали 24 квітня фахівчині місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина  Вовнянко та  Анастасія Андрєєва у Старокостянтинові.

     З державними виконавцями  районного відділу Державної виконавчої служби говорили про практичне застосування  змін до законодавства щодо посилення захисту права  дитини  на належне утримання.  Насамперед йшлося про порядок стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

dvs

     Особливості встановлення  факту народження  або смерті особи на тимчасово окупованій території  України – основна тема круглого столу з працівниками районного  відділу  державної реєстрації актів цивільного стану. Поміж тим порушували також питання, що стосуються порядку проведення державної реєстрації актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання за заявами громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України.

     Працівниці місцевого центру поділилися власними напрацюваннями та досвідом, ознайомили колег із нововведеннями у законодавстві про безоплатну правову допомогу.

     Зазначимо, що заходи відбулись в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що має на меті підвищити рівень обізнаності громадян проїхні права та механізми захисту цих прав у повсякденному житті в правовий спосіб.

*   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

 Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.