назад
06.06.17

Працюючи разом – допомагаємо людям

На виконання Меморандуму про співпрацю між Золотоніським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Золотоніським міськрайонним центром зайнятості від 13.12.2016 року та спільного плану дій, 31 травня 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб”єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — Центр) Тетяна Жалобна провела інформаційну годину з працівниками Золотоніського міськрайонного центру зайнятості (далі – Золотоніський МРЦЗ) на тему: «Працюючи разом – допомагаємо людям».

В ході розмови, підбито підсумки піврічної співпраці, відмічено позитивну роботу створеного на базі Золотоніського МРЦЗ дистанційного консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, обговорено подальші дії центрів у наданні дієвої допомоги соціально вразливим категоріям громадян.
З метою підвищення рівня правової поінформованості населення серед фахівців Золотоніського МРЦЗ поширено інформаційні матеріали – соціальні газети, як не стати жертвою шахраїв та буклети «Відкрий Європу», в яких надано ґрунтовні відповіді на найбільш часті питання щодо запровадження ЄС безвізового режиму для України.
Цього ж дня, спільно з фахівцем з профорієнтації Золотоніського МРЦЗ Наталією Котишевою проведено семінар для безробітніх жінок на тему: «Як не стати жертвою телефонних шахраїв».
Було відмічено, що згідно опитувань, проведених Асоціацією ЕМА та компанією Gemius розквіт шахрайства в Україні набирає значних обертів. Щодня шахраї обманюють користувачів платіжних карток на тисячі гривень. Група ризику – користувачі, старші 55 років.
Фахівець Центру Тетяна Жалобна надала поради як діяти щоб не стати жертвою шахраїв та що роботи, якщо ви нею стали. Учасникам заходу було запропоновано пройти тест, щоб дізнатися, чи зможуть вони захиститися від телефонних шахраїв .
По завершенню семінару серед присутніх розповсюджено соціальні газети з даної тематики та інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?»