назад

20161207 165619-1










Я – українець! Є у мене право

На рідну мову та свою державу,

На гордий прапор золотисто-синій,

На щасті жити у такій країні.

Я – українець! Право знати маю

Про тих, кого героями вважаю,

Що людство рятували від руїни,

Синів і дочок, гідних України.

Я – українець! Хочу право мати

Завжди усе, що думаю казати,

На незалежну та міцну державу,

На все, що гарантовано по праву.

Я – українець! І моє це право

Любити землю горду й величаву,

Та дух свободи набирати в груди.

Я – українець! Був ним, є, і буду!

Швецов Євгеній

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г. Шевченка

       20161207 143418Саме з цих слів розпочався інтелектуальний спаринг «Прав?ДА!» присвячений Всеукраїнському тижню права. Захід було організовано Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області спільно з Регіональним інформаційно-аналітичним центром «Освіта та громадянське суспільство» КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.

       Участь у грі приймали команда «Сузір’я» з Запорізького коледжу радіоелектроніки та команда «Блискавки» з загальноосвітнього навчального закладу № 4. А знання, кмітливість, відчуття гумору та уважність оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники Управління Національної поліції в Запорізькій області, органів юстиції, Управління патрульної поліції м. Запоріжжя та адвокати.20161207 152517-1

     20161207 145838  Під час конкурсних завдань, які стосувалися безпосередньо правових моментів, хлопці та дівчата відповідали на різноманітні питання, малювали, співали, танцювали та показували німі сценки. Команди продемонстрували знання Декларації прав людини та Конституції України, зобразили древньогрецьку богиню правосуддя Феміду, під час творчого конкурсу прокачали присутніх репчиком «Права людини» та у «Живих історіях» показали свої знання, давши вичерпні відповіді на хитромудрі питання експертів.

       На мій погляд в інтелектуальному спарингу «Прав?ДА!» не може буди переможених та переможців, адже знання набуті під час заходу – це нагорода для кожного з учасників. Вони є надзвичайно корисними для підростаючого покоління, бо підвищують рівень правової освіти, формують у молоді повагу до права та закону.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до:

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua