назад

Права дітей з інвалідністю роз’яснили під час вебінару

6

8 червня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася відеоконференція «Реалізація прав дітей з інвалідністю: правовий захист, медичне забезпечення, соціальні пільги, освіта».

Активну участь у вебінарі взяли Рівненського місцевого центру з надання БВПД Ольга Мазурець та адвокат, яка надає безоплатну правову допомогу, Катерина Луцик. Також на заході дистанційно «були присутні» 78 громадян, які опікуються дітьми-інвалідами, із 18 центральних районних та міських бібліотек Рівненської області. 

2

Упродовж онлайн-заходу практикуючий адвокат Катерина Луцик надала фахові консультації та роз’яснення щодо питань, які стосуються пільг матері дитини-інваліда за місцем її основної роботи, оплати проїзду на санаторне лікування дитині з інвалідністю та особи, яка її супроводжує, отримання компенсації у разі відмови від путівки на оздоровлення, визнання особи недієздатною, отримання групи інвалідності.

Окрім того, адвокат допомогла слухачам із громадської організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін»» з’ясувати питання, що стосувалися правового захисту у разі розірвання в односторонньому порядку договору орендованого приміщення.

3

Представники з Управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Департаменту соціального захисту населення РОДА, які теж долучилися до заходу, роз’яснили слухачам поняття інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, повідомили про перелік документів при вступі до ВНЗ для абітурієнтів із інвалідністю, а також проконсультували з питань соціального забезпечення.

5

Після завершення відеоконференції учасникам запропонували взяти участь у тематичному дистанційному онлайн-консультуванні, яке кожного місяця вже протягом року проводять фахівці Рівненського місцевого центру. Відеоконференція із циклу «Твоє право» на тему «Договірні відносини», відбудеться 22 червня 2016 року о 14.00 у рамках програми «Бібліоміст» РОУНБ. Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до участі у правовому вебінарі. За детальною інформацією звертайтесь до Рівненського місцевого центру з надання БВПД, що знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

1