назад

Права дітей: знай і захищай

157-11 червня у всьому світі святкують День захисту дітей. Це міжнародне свято відзначається з 1950 року. Воно слугує нагадуванням про необхідність дотримання прав дитини. Зокрема: права на освіту, відпочинок, свободу думки та релігії, на захист від насилля та експлуатації дитячої праці.

Цього дня для дітей влаштовують різні розважальні заходи: конкурси з подарунками, концерти, виставки, вікторини. З нагоди Дня захисту дітей працівники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 1 червня 2018 року влаштували для дітей інформування у парку імені Шевченка. Кожна дитина мала змогу отримати «правову повітряну кульку», всередині якої була пам’ятка з правами та обов’язками дитини.

157-2

Дітям донесли основні положення Конвенції ООН про права дитини, зокрема право на життя, свободу думки та віросповідання, навчання і відпочинок. Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для дітей, а ще й нагадує суспільству про необхідність їх захисту. Усім бажаючим роздали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги та загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право».

157-3

Контактна інформація! Звернутися до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефону лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).