назад

Права і пільги учасників АТО

212-1Розібратися в законодавстві без кваліфікованої допомоги завжди нелегко. Зокрема і в законах, де прописані пільги учасників антитерористичної операції на сході України. Задля того, щоб максимально доступно відповісти на основні актуальні питання про права та пільги для бійців, 9 жовтня 2018 року головний спеціаліст Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Зузуля організувала зустріч із захисниками на базі Чернівецького міського військового комісаріату.

«Законодавством передбачено близько двох десятків пільг військовим. Пільги учасникам АТО можуть надавати також місцеві органи влади. До прикладу, разові виплати, доплати на компенсацію комунальних послуг, виділення грошей на дороге лікування та інші», – зауважила фахівець.

Держава також допомагає учасникам бойових дій та їх дітям отримати професійно-технічну та вищу освіту в державних та комунальних навчальних закладах, – до досягнення ними 23 років.

Така підтримка може надаватися у формі:
• безкоштовного забезпечення підручниками, доступом до інтернету, до систем баз даних у навчальних закладах, проживання в гуртожитках;
• виплати соціальної стипендії;
• повної або часткової оплати навчання за рахунок бюджетних коштів або шляхом надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти та ін.

212-2

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).