назад
12.12.16

Права людини: гарантії забезпечення та захисту в умовах модернізації законодавства

DSC 0700     “Актуальні питання державотворення та захисту прав людини в Україні” — тема обговорення, до якого долучилися науковці, юристи, адвокати, громадські діячі, а також студенти та школярі.

     Захід, що відбувся у Хмельницькому інституті ім. Блаженнішого Володимира ПрАТ “ВНЗ “Міжрегіональна академія управління персоналом” 9 грудня, зібрав широке коло зацікавлених у правничій тематиці. Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області виступила заступник директора Олена Варфоломєєва.

     Основні напрямки, за якими скерували роботу модератори круглого столу, стосувалися забезпечення прав людини у контексті модернізації чинного законодавства України, вдосконалення наявної законодавчої бази. Окремо учасники заходу обговорили міжнародні правові стандарти захисту прав людини та громадянина.

DSC 0716

     Доповідь Олени Варфоломєєвої про безоплатну правову допомогу як державну гарантію охоплювала основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні. Заступник директора регіонального центру також розповіла присутнім про місію, цінності і бачення системи.

     “Ми прагнемо захистити права людини, забезпечивши кожному рівний доступ до правової інформації та правосуддя. Водночас наша робота полягає ще й у тому, щоб навчити кожну людину, кожну громаду чи спільноту використовувати правові інструменти для вирішення повсякденних питань”, наголосила Олена Варфоломєєва.