назад
12.12.18

«Права людини в медичній сфері. Європейський суд з прав людини ближче ніж ти думаєш»

10 12 2018 1

На таку тему 10 грудня було проведено лекцію для студентів кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права Вінницького національного медичного університету. Під час заходу присутні дізналися про ґенезу прав людини, можливості захисту своїх прав в діяльності поліції, способи звернення до ЄСПЛ та систему безоплатної правової допомоги.

Спікерами виступили представниця Управління забезпечення прав людини НПУ Заріна Маєвська, заступниця директора Регіонального центру Дар’я Божнюк та представниця Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Олена Косюк.

Олена Косюк розповіла студентам про основні напрямними діяльності Головного територіального управління юстиції, його структуру та представила до перегляду ролик про Європейський суд з прав людини.10 12 2018 2

З положеннями Загальної декларації прав людини, можливості захисту своїх прав в діяльності поліції, способи звернення до ЄСПЛ розповіла Заріна Маєвська.

Дар’я Божнюк розповіла про послуги системи безоплатної правової допомоги та як ними можна скористатися. Особливу зацікавленість у студентів викликала справа «Каверзін проти України» та результат роботи адвоката з довічно засудженим О. Каверзіним. Також пані Дар’я розповіла про те, як проходить затримання та які дії слід вжити громадянину, коли його затримує поліція. Вся лекція супроводжувалася реальними прикладами та випадками успішного надання БВПД.10 12 2018 3

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106