назад
13.09.17

Права споживача – їх захист у Лебединському бюро правової допомоги

OkM 170913 026 вересня у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості проведено семінар з елементами тренінгу на тему “Захист прав споживачів. Як захистити свої права”, де доповідачем була головний спеціаліст Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвіненко.Присутнім доведено основні положення Конституції України, Закону України “Про захист прав споживачів”,

що регулюють відносини між споживачами товарів, (робіт, послуг) та виробниками, виконавцями, продавцями, а також встановлюють права споживачів. Євгенія Логвіненко наголосила на правах та обов’язках споживача, термінах повернення товару, (переліку товарів, які підлягають і не підлягають обміну, підтвердження факту купівлі товару).

OkM 170913 01

Вона розповіла: «Споживачі, що знаходяться на території України (не лише громадяни України, а й інших країн), під час придбання, замовлення чи використання товарів (робіт, послуг) мають право на: належну якість продукції, достовірну інформацію про продукцію, якість, асортимент, про виробника; на відшкодування шкоди, завданою неналежної якості продукцією, звернення до суду та інших органів за захистом свої прав, право на об’єднання в громадські організації за захистом своїх прав».

Також Євгенія Логвіненко навела приклади звернення громадян до Лебединського бюро правової допомоги, права яких як споживачів були порушені та шляхи їх вирішення.

OkM 170913 03

Наприкінці семінару присутнім надано буклети “Захист прав споживачів”, “Споживач має право на повернення товару належної якості”.

Цього ж дня працівник Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак провів інформаційний семінар із загальних питань зайнятості, для осіб, які перебувають на обліку у Тростянецькому районному центрі зайнятості.

Лебединське бюро правової допомоги:; пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4 (0545)0 6-60-52.