назад

Права виборців та їх захист: у Житомирі відбувся тренінг для працівників системи БПД

VP3Фахівці системи БПД Житомирщини стоять на захисті виборчих прав громадян. Аби надати фахову допомогу спеціалісти місцевих центрів та бюро підвищують свою кваліфікацію під час тренінгів. Адже 30 та 31 березня, центри працюватимуть у черговому режимі з 09:00 до 17:00, тож громадяни зможуть звертатися до юристів по правову допомогу.

Тренінг з працівниками Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги на тему «Виборчі права та їх захист» відбувся у Житомирі. Модераторка заходу – громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА» у Житомирській області Світлана Пантюхіна.
Вона детально зупинилась на правах виборців та правових наслідках, які настають у випадку їх порушення. У своїй презентації Світлана Пантюхіна розповіла про судову практику та найпоширеніші правопорушення під час виборчого процесу (незаконна агітація, тиск на виборців або спроба підкупу).

VP1
Після навчання усі учасники отримали презентацію та координати громадської омбудсменки із захисту виборчих прав аби мати можливість оперативного реагування на виявлені під час виборчої кампанії порушення вимог виборчого законодавства.

VP2