назад

11111Захист територіальної цілісності та суверенітету держави є одним з основних конституційних обов’язків кожного громадянина України. Розпочата у 2014 році Антитерористична операція згуртувала велику кількість відданих Україні патріотів, які стали на захист держави від агресора.

       У такій ситуації обов’язок держави усіляко підтримувати ветеранів та учасників АТО, а також членів їх сімей, надавати їм додаткові соціальні гарантії, сприяти у вирішенні житлових, побутових та інших проблем. На теперішній час вже прийнято низку законодавчих та підзаконних актів, які регламентують статус ветеранів та учасників АТО і членів їх сімей. У них прописані соціальні гарантії для цієї категорії осіб, які відповідають реальним потребам захисників.

       На практиці ж щодня виникають проблеми з реалізацією гарантованих державою прав на пільги, допомогу та соціальні послуги.

       Вагомим внеском у вирішенні ситуації є діяльність системи безоплатної правової допомоги, працівники якої безпосередньо надають безкоштовну правову підтримку, допомагаючи ветеранам та учасникам АТО нарешті отримати те, що належить їм по праву.qwertyu

       qwertyПро права та механізми їх захисту, про існуючі пільги та роль безоплатної правової допомоги і процедуру її отримання розповіла головний спеціаліст Приазовського бюро правової допомоги  Юлія Стефанкова 10 жовтня 2018 року під час зустрічі з учасниками бойових дій, ветеранами АТО та працівникам військкомату. Зустріч відбулася у Приазовському районному військовому комісаріаті Запорізької області в рамках інформаційної кампанії «Права захисників» всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

       Захід пройшов в дружній атмосфері. У присутніх під час виступу спеціаліста бюро виникало багато запитань, більшість з яких стосувались порядку безоплатного отримання земельної ділянки, існуючих пільг на оплату житлово-комунальних послуг та проїзд, а також щодо медичного забезпечення та санітарно-курортного лікування. На усі запитання Юлія Стефанкова надала вичерпні кваліфіковані відповіді, із посиланням на норми діючого законодавства.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями з правових питань звертайтеся до:

  • Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99, тел.:(097) 13-83-764, ел.пошта: melitopol.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Приазовське бюро правової допомоги – смт. Приазовське, вул. Горького, 70, тел.:(06133) 2-43-15, ел.пошта: pryazovske@legalaid.zp.ua