назад

218-1Захист територіальної цілісності та суверенітету держави – один з основних конституційних обов’язків кожного громадянина України. Про права та механізми їх захисту, про існуючі пільги та можливість отримання безоплатної правової допомоги розповіла начальник Глибоцького бюро правової допомоги Яніна Богдан 11 жовтня 2018 року під час зустрічі з учасниками бойових дій, ветеранами АТО та працівникам військкомату.

Зустріч відбулася у Глибоцькому районному військовому комісаріаті Чернівецької області. Захисникам розповіли про їхні права. Зокрема:

•Першочергове відведення земельних ділянок (для особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах, індивідуального дачного будівництва, будівництва гаражів).
•Знижки на оплату користування житлом та комунальними послугами, а також на вартість палива.

Важливо пам`ятати про розміри знижки:
1.Для осіб з інвалідністю внаслідок війни – 100%;
2. Для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них – 75%;
3. Для учасників війни – 50%.

•Безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, автобусами приміських і міжміських маршрутів, зокрема внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних, незалежно від відстані та місця проживання.
•Отримання первинної та вторинної правової допомоги.

«Для того, щоб отримати безоплатну правову допомогу, необхідно із документами (паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер та посвідчення учасника бойових дій) звернутись до найближчого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги за місцем фактичного проживання», – відзначила фахівець системи безоплатної правової допомоги Яніна Богдан.
Також було приділено увагу загальнонаціональному правопросвітницькому проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Глибоцького бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Глибоцький район, смт.Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а. Телефон: (0 3734) 2-41-40.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).