назад

Правничі заходи для учнів Кореччини та Здолбунівщини

gol

Головний спеціаліст Корецького бюро правової допомоги Оксана Кречмаровська провела тематичний семінар для учнів 11-го класу Корецького навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей».

Правничий захід організований у форматі презентації на досить актуальну соціально-значущу тему – «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх та їхні права». 

Під час семінару старшокласники аналізували й розв’язували правові ситуації щодо кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніх, обмірковували над причинами скоєння злочинів, обговорювали особливості відповідальності за порушення адміністративного і кримінального законодавства. Загалом учням надзвичайно сподобався такий метод викладання матеріалу, адже кожен бажаючий мав можливість висловити свою думку, своє розуміння як правомірно діяти і захищати свої права, використовуючи правничі можливості та механізми нормативно-правових документів.

1

А тим часом керівник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан взяла участь у проведенні виховної години серед учнів Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту. Учасниками заходу стали викладачі закладу та учні, які виявили надзвичайну активність та зацікавленість. Присутніх поінформували про безоплатну правову допомогу та порядок її отримання, а також ознайомлено з діяльністю Здолбунівського бюро правової допомоги.

2

З метою підвищення правосвідомості відбувся семінар, у ході якого керівник бюро розповіла молоді про належну правову поведінку, про права та обов’язки неповнолітніх та їх відповідальність за вчинення правопорушень, а також навчала поводженню під час спілкування з працівниками правоохоронних органів. Учні активно брали участь в обговореннях, допомагали моделювати життєві ситуації та дискутували щодо правомірності дії в таких випадках. Найдопитливіші отримали і додаткові консультації в індивідуальному порядку.

Старшокласники та працівники Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту отримали роздаткові матеріали для наочного ознайомлення із основними функціями Бюро та його контактною інформацією.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.