назад
16.02.17

Правники Дніпропетровщини об’єднують зусилля заради захисту прав учасників АТО

IMG 632414 лютого 2017 року відбулось підписання Меморандуму про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги між Регіональним центром з надання БВПД у Дніпропетровській області, місцевими центрами з надання БВПД Дніпропетровщини та Східним міжрегіональним відділом Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

«Це стане важливим кроком у поглибленні співпраці наших організацій, адже захист прав учасників АТО є одним з пріоритетних напрямків роботи системи правової допомоги, – зазначила очільниця Регіонального центру Людмила Яцуба. – До того ж, Дніпропетровщина є справжнім форпостом для учасників антитерористично операції, які потрапляють у регіон для лікування, реабілітації і саме тут нерідко починають довгу мандрівку бюрократичними кабінетами. У пошуках правової допомоги бійці часто приходять до правників місцевитх центрів та бюро правової допомоги».

Олексій Корж, начальник Східного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, у свою чергу поділився з присутніми на заході керівниками місцевих центрів інформацією про діяльність свого департаменту. «Приорітитетними напрямками роботи для нас сьогодні є санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація бійців, забезпечення постраждалих АТОвців протезами, а також надання правової допомоги. Лише зареєстрованих учасників АТО у місті Дніпро сьогодні – близько п’яти тисяч, стільки ж – у Кривому Розі, не рахуючи районних центрів, селищ та містечок. Всім цим людям вкрай потрібна допомога – правова, медична, психологічна», – зазначив пан Олексій, який сам є учасником бойових дій на сході країни.

Під час зустрічі присутні також обговорили Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким було розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед – це внутрішньопереміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу,а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни,у тому числі учасника бойових дій.Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,відтепер надається не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких питань. Також суттєво підвищується поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Більше трьохсот організацій, які займаються проблемами АТОвців, працюють на сьогодні у Дніпропетровській області. Важливо об’єднати всі зусилля  для того, щоб захистити права кожного із учасників війни, над чим і працюють фахівці центрів з надання БВПД.

Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою:м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/02/9{/gallery}