назад
14.02.17

Правники Дніпропетровщини відкрили нову сторінку співпраці

610 лютого 2017 року у приміщенні Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулось підписання Меморандуму про співпрацю. Відтепер Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області, місцеві центри Дніпропетровщини та юридична клініка «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спільно працюватимуть над створенням дієвого механізму для надання безоплатної правової допомоги громадянам України.

Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання БВПД, розповіла представникам юридичної клініки про роботу системи безоплатної правової допомоги. «Наша місія – забезпечити рівний доступ до правової інформації та правосуддя представників соціально-вразливих групп, територіальних громад та спільнот,- наголосила очільниця центру. – Отримати правову допомогу можна особисто звернувшись до найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги або бюро правової допомоги.

У Регіональному центрі також цілодобово працює черговий. За телефонним дзвінком від чергового чи слідчого районного відділу міліції при затриманні за підозрою у вчиненні злочину чи адміністративному затриманнівін видає доручення захиснику, який впродовж години прибуває на місце утримання затриманої особи. Центр також дає доручення адвокатові на підставі постанови слідчого чи ухвали суду для захисту за призначенням підозрюваного чи підсудного».

Директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПДЛіна Сергієва звернула увагу присутніх на те, що на початку року було внесено зміни доЗакону України «Про безоплатну правову допомогу». Ними було значно розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, підвищено поріг малозабеспеченості для отримання доступу до БВПД. А ще відтепер учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального  захисту»,надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.

Свої сподівання на плідну співпрацю висловив і Олексій Корж, начальник Східного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, який був присутній на зустрічі. Категорія громадян, якою він займається, потребує особливої уваги з боку держави. «Налагодження нових зв’язків – це ще один крок назустріч вирішенню життєвоважливих для АТОвців питань» – зазначив він.

Ірина Грицай, заступник директора юридичної клініки «Істина», завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Юлія Тарасенко, викладач кафедри загальноправових дисциплiн ДДУВС та консультант юридичноi клiнiки «Iстина» у свою чергу виявили великий інтерес до системи надання безоплатної правової допомоги. Адже для роботи у юридичній клініці задіяні студенти університету, які також надають допомогу громадянам, консультуючи з різного роду правових питань. А ще мають бажання працювати на правозахисній ниві – і великий досвід роботи центрів з надання БВПД тут може стати їм у пригоді.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії– 0 800 213 103.

Юридична клініка «Істина» знаходиться за адресою: м. Дніпро, пр. Гагаріна, 26. Гаряча лiнiя: ‎0 800 501 444 з 9 до 17.00 по будням. На особистий прийом можна прийти в понедiлок, вiвторок та четвер з 14.30 до 17.00.

Представництво Східного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, номер телефонної гарячої лінії  (067) 631-35-04.

{gallery}news/2017/02/8{/gallery}