назад
03.12.18

Правники організували для дітей подорож в уявну країну мрій

IMG 20181127 081220Діти, які навчаються у Вільногірській загальноосвітній школі 3 побували маленькими мандрівниками та створили планету з найважливішими правами. Таку цікаву правоосвітню гру під назвою «Подорож до країни моєї мрії» організували для школярів начальник Вільногірського бюро правової допомоги Оксана Нужна разом з заступником начальника Верхньодніпровського міськрайонного відділу філії Центру пробації Наталією Луценко.

На початку подорожі кожна команда отримала певну кількість карток із зображенням прав дітей та речей, без яких не може обійтися жодна сучасна дитина. На шляху до нової планети учням довелося позбавитися, на вибір команди, певних прав чи речей. А саме тих, без яких вони все одно почуватимуться комфортно на новій планеті. Важливо, що дітлахи з легкістю викидали зі свого уявного літаючого корабля мобільні телефони, телевізори, прикраси, шкідливу їжу, жорстоке відношення до дитини. Залишили ж для побудови нової планети все необхідне і корисне – право на родину, право на належне лікування, чисте навколишнє середовище, затишний дім, теплий одяг, право на освіту і відпочинок. І саме з цими правами і речами всі висадилися на планету своєї мрії, яку і відобразили на малюнках за допомогою олівців, фломастерів та кольорового паперу.

Загалом дітям дуже сподобалась гра у якій вони брали активну участь, при цьому обговорюючи з фахівцями протягом всього заходу права та обов’язки дітей про які їм відомо та про які вони дізналися вперше.

За допомогою даного заходу фахівці прагнули звернути увагу дітей до того, що права людини засновані на її потребах. Тобто на речах, необхідних для нормального розвитку і гідного життя. Права людини необхідні усім. Деякі – для того, щоб вижити: право на їжу, медичну допомогу, чисте навколишнє середовище тощо. Інші – для розвитку.

Нагадуємо, що Вільногірське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год. п’ятниця з 8.00 год. до 15.45 год. Без обідньої перерви. Телефон: (05653) 3-51-61.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/12/1{/gallery}