назад
14.11.17

Правники системи БПД активно співпрацюють зі службою пробації

viber image178 листопада 2017 року у рамках Меморандуму про спільну діяльність фахівці Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційну зустріч з інспекторами Амур-Нижньодніпровського районного сектору Індустріального міжрайонного відділу з питань пробації м. Дніпра.

Правники розповіли співробітникам сектору пробації про порядок роботи центру з надання БВПД та про те, які категорії громадян мають право на безоплатну первинну правову та вторинну правову допомогу. Також відбулась зустріч фахівців центру з громадянами, які знаходяться на обліку у районному секторі пробації.  Їм юристи розповіли про право на безоплатну правову допомогу, а також роз’яснили механізм отримання такої допомоги.

Працівники Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД також роздали присутнім на зустрічі друковані матеріали інформаційно-роз’яснювального характеру щодо права на безоплатну правову допомогу. А ще домовились про подальші спільні інформаційні зустрічі та проведення спільних заходів для підвищення обізнаності про доступ до безоплатної правової допомоги.

Метою спільних зустрічей правників системи БПД та співробітників органів пробації є консолідація зусиль задля недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема права на безоплатну правову допомогу, інформування обвинувачених та забезпечення права громадян на безоплатну правову допомогу.

До відома. Віднедавна в Україні контроль над засудженими без позбавлення волі покладається на службу пробації. Пробація — це тривалий шлях, яким засуджений повинен пройти, щоб повернутися в суспільство. Одним із голов­них завдань у роботі органу пробації є застосування соціально-виховних заходів для запобігання скоєнню нових злочинів.

Однією з найважливіших функцій пробації є досудова доповідь. Досудова доповідь потрібна суду для того, щоб суддя мав можливість винести справедливий вирок, отримавши інформацію не лише про неправомірний вчинок, але й додаткову інформацію про особу, яка підозрюється у його вчиненні, дізнатися про обставини її життя, які могли стати причиною злочину, а також про заходи, які пропонує орган пробації для усунення таких обставин.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.

Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Адреси інших центрів та бюро правової допомоги Дніпропетровської області можна дізнатись за телефоном гарячої лінії 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/11/5{/gallery}