назад

Правники системи БПД Дніпропетровщини пройшли тренінг з кримінально-процесуальних питань

IMG 861018 вересня 2017 року у м. Дніпро пройшов одноденний тренінг з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної первинної правової допомоги. Навчальний захід відбувся за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії. У ньому взяли участь фахівці бюро правової допомоги Дніпропетровщини, а також адвокати, які співпрацюють з системою БПД. На тренінгу побувала і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Яцуба.

Звертаючись до присутніх очільниця Регіонального центру підкреслила важливість такого роду зустрічей. «Тренінг з кримінально-процесуальних питань є не лише корисним та важливим для працівників  бюро, які щодня стикаються з ними у своїй роботі, – наголосила Людмила Яцуба. – Це також можливість поспілкуватись одне з одним, задати ряд питань як практикуючим адвокатам-тренерам, так і колегам.  А отже тут же, на місці, скористатись досвідом, набутим іншими правниками».

Тренери-модератори заходу адвокати Сергій Лисак та Ігор Свєтлічний у рамках програми тренінгу обговорили ряд кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань. Вони стосуються подання заяви про злочин, правової допомоги у випадках домашнього насильства та складення цивільного позову у кримінальному процесі, прав підозрюваного/обвинуваченого та вразливих категорії осіб у кримінальному провадженні, зокрема неповнолітніх. Не оминули увагою питання затримання в кримінальному провадженні, надання правової допомоги при жорстокому поводженні із затриманими, адміністративного затримання,видів запобіжних заходів та багато іншого. Також учасники тренінгу окрім правового лікбезу мали змогу практично застосувати отриману інформацію у ході інтерактивних ігор та під час виконання практичних завдань. Свою точку зору на те чи інше питання, яке піднімали під час тренінгу, зміг висловити кожен присутній.

До відома.  Каскадні тренінги – навчальні заходи для надавачів безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації фахівців, залучених до надання безоплатної правової допомоги.  Каскадні тренінги з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань відбуватимуться у відповідності до реалізації Робочого плану Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» на 2017 рік, який було схвалено на початку цього року.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/10{/gallery}